המטבח בישראל מהווה את אחד החלקים הכי חשובים כמעט בכל בית אך עם השנים הבחירה של שיש מתאים הולכת והופכת למסובכת ויקרה. עם עשרות דגמים של סוגי שיש ועוד מאות ספקים ומתקינים שמנסים לשכנע אתכם מדוע המוצר שלהם הוא הטוב והמתאים ביותר עבורכם, עולה השאלה איך לבחור את השיש הנכון ומה צריך לעשות כדי לקבל את ההחלטה הנבונה – כזאת שתספק לכם את התוצאות הטובות בלי להיכנס למינוס בבנק.
לפניכם מדריך שיעשה לכם סדר בבלגן וילמד אתכם איך להוציא את המקסימום מהמטבח הביתי בלי ללכת לאיבוד.
מי צריך כל כך הרבה סוגי שיש?
לפני שנמשיך בואו ונבהיר עובדה חשובה. למרות הדעה הרווחת היום מוצרים רבים מובילים ואיכותיים שמכונים בפני רבים שיש למטבח בכלל אינם עשויים משיש.
בעוד ששיש הוא למעשה אבן טבעית, מרבית המוצרים אינם עשויים אבן ובטח שלא נוצרו בדרך טבעית אלא בשיטות ייצור שונות שבסופן מקבלים משטח דמוי שיש שבדרך כלל מספק את הסחורה בצורה מרשימה למדי.
דוגמאות נפוצות למשטחים שאינם עשויים שיש
מרבית המותגים הכל כך מוכרים לכל מי שמחפש שיש למטבח נכללים בקטגוריה הזאת לדוגמה:
אבן קיסר
אולי אחד המשטחים הנפוצים בישראל ולא בכדי. אבן קיסר מיוצרת בישראל מתערובת של קוורץ שמשולב עם חומרים נוספים בטמפרטורות גבוהות ושיטת יצור מתקדמת אשר יוצרים את המשטח המוכר בשלל צבעים וגוונים כשהחל משנת 2018 נעשתה התקדמות מרשימה והמשטחים נחשבים לעמידים ואיכותיים היום יותר מתמיד.
משטחי דקטון
המתחרה הישיר של אבן קיסר על השליטה בשוק המקומי הוא ללא ספק הדקטון. בעוד שאבן קיסר מיוצרת בישראל, הדקטון מיוצר בספרד על ידי 'קוסנטינו' אחד היצרנים הגדולים באירופה.
מדובר במוצר איכותי מאוד שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר כשלקוחות רבים שמחפשים שיש למטבח ניצבים בסופו של יום בהתלבטות מה טוב יותר.
התשובה מאוד מורכבת ולרוב ספקים של מוצרים מסוימים ידאגו לספר לכם שהם הכי טובים ולכן עליכם לבחון כל דגם לגופו ולהתעדכן בשיפורים והשינויים שנעשים כמעט בכל שנה.
בשורה התחתונה מדובר בשני מוצרים מאוד חזקים ואיכותיים כך שאתם בהחלט יכולים לפנות הרבה יותר משקל לקבלת החלטות שכוללת את ההתייחסות ליופי (בעיני המתבונן) ולכיס (תקציב שלכם).
פורצלן למטבח
עוד אפשרות מעולה שיכולה לשמש אתכם באופן טוב מאוד (ולכן גם היא אחת הנפוצות) היא הפורצלן. זהו משטח מאוד חזק שעמיד בחום גבוה, שריטות וכיוצא בזה מה שהופך אותו לאפשרות מומלצת.
הפורצלן מיוצר על ידי מספר יצרנים כשאחד המוכרים הוא הלמינם האיטלקי. אנו ממליצים להיכנס לאתר על מנת לקבל רעיונות וליהנות מניחוח איטלקי מרשים.
דוגמאות נפוצות לשיש
שיש טבעי נחלק לכמה סוגים ששונים האחד מהשני במחיר, בתכונות וכמובן במראה.
שיש גרניט
הגרניט הוא אחד המוצרים הנמכרים מכל סוגי השיש. מדובר באבן מאוד יפה שמעל הכל יכולה לספק את הצורך שלכם באופן שהוא לא פחות ממושלם.
עמידות גבוהה לחום, חומר חזק שאינו סופח לכלוך ושריטות הופכים את שיש הגרניט לאפשרות מעולה אך יש שיגידו שהיא מעט יקרה.
אוניקס
אוניקס היא אבן טבעית יפה במיוחד ולדעתנו היא היפה מכולן אך למען האמת מאוד קשה להבין איך היא יכולה להתאים למטבח שלכם.
מדובר באבן עדינה שיכולה להיפגע מחום או מחפצים חדים ובנוסף לכל היא לא חזקה במיוחד. נראה שאם תבחרו באוניקס יהיה לכם מטבח מלכותי אך לא בהכרח שגם האוכל יהיה כזה…
במה לבחור והאם המחיר הוא מדד לאיכות?
לאור ההיצע הרחב, הבחירה הטובה ביותר תהיה במשטח או בשיש שעונים על 3 דרישות:
- מתאימים לאופי השימו שלכם במטבח – רצוי לבחור משטחים איכותיים וחזקים שעמידים לחום, שריטות וכתמים.
- יקלעו לטעמכם האישי.
- המחיר צריך להיות במסגרת התקציב ועם מבחר טוב כל כך אין סיבה שתחרגו ממנו.
משפט אחרון בנוגע למחיר. למרות שהורגלנו לחשוב במושגים של יקר יותר שווה לאיכותי יותר, במקרים רבים הדבר אינו מתיישב באופן הזה כשצריכים לבחור משטח עבודה למטבח ועל כן צריך להתמקד בשלושת הנקודות, להשוות מוצרים אצל ספקים שונים ורק לבסוף לבחור במוצר הכי מתאים עבורכם.